Nuffnang Ads

Monday, October 01, 2012

Saya - Awak ;)

 
Assalammualaikum dan hai.
 
Masuk Oktober sudah. Oktober ni genap 8 tahun kami together-gether. Kehkehkeh
 
We've been through so many ups and downs. Sobs. Macam-macam, which I dont wish to remember. Maksud aku 8 years of ups and downs including in marriage section. It aint easy to pick up the pieces after the fall. It aint easy to trust after a heart was broken. If you know me before, you know my story lah kan. That was such a good story, because after the fall, the pain, and the tears (like many), we end up married to each other. Syukur alhamdullilah.
 
Now, when everything looks okay from the surface, we battled inside. But this time, its better, because we're in this together. Bukan lagi kau-kau, aku-aku. No no, this aint like before. Nda macam kisah cinta orang lain, cinta cinta elok elok, tunang, bahagia, kahwin, dapat baby, dapat baby lagi and on and on. Mine is not so unlucky one, but I am thankful for that. Being husb and wife for more than two years, and not yet having baby is errr like challenging? Very challenging.
 
Seeing one by one friends getting pregnant (easily without even trying hard) is like a knife been stabbed in my heart ;) Eh, dont get me wrong. I am very happy for you all. No heart feeling bah. Tapi, aku manusia biasa sahaja ;) Takboleh tipu cakap hati nda sebak dengan semua ni. The persons that I really concern about ; husb and my parent. Really feel bad for them ;'| Tapi, nda apa lah. Ini bahagian aku. Ujian aku. Jadi, aku sabar.  You just dont have the idea how many times it struck me. Good thing is, it made me close to The Almighty. Syukur.
 
Eh, jauhhhh nya merepek. Kahkahkah Enough sad part. Meh aku cerita lucu sikit.
 
Do you know that we used to call each other, Baby and Sayang? Yes, geli please. Muntah please. Since almost 8 years ago, itu lah panggilan masing-masing. After married, ada juga keinginan panggil dia Abang, okayyy ini lagi geli, sebab nenek suggest. Nenek bilang (masa baru kahwin), eh patutnya kau panggil lah Bob tu Abang. Pastu, aku pandang Bob, dia pandang aku, dua-dua buat muka. Like derrr, abang?! Yayy. Yuckkss. Nanti bila bila aku mau kacau dia, aku panggil dia abang. Kalau dia mau gaji sudah, aku panggil dia Abang Handsome. Bhahahahaha LOLs
 
Tapi, entah sejak bila kami pandai panggil each other saya-awak. Ermm. Terutamanya formal session. Macam depan kaum keluarga giteww. Mungkin dalam tahun ni kali. Pernah sekali, dia call aku time di office, cerita punya cerita, letak phone. Tetiba;
 
Siti : Oh, Noor, laki mu orang Semenanjung pula?
Me : Huh? T_T Kenapa pula?
Siti : Jadi kamu cakap Saya - Awak?
Me  : Hahahaha Sajaaa.
 
Nanti kan  esok-esok nya lagi, (penceritaan semula dari husb)
 
Kak June : Bob, kenapa bah kamu sama Dayah panggil saya awak saya awak ni?
Husb : Biasalah, kami kan romantik.
Kak June : Gete'.
 
HAHAHA!
 
Gila betul. Not like other husb-wife yang betul betul macam husb and wife style. Kami dua more to rock punya style. Some friends always asked me silly question. Things macam kenapa aku nda ikut husb jalan (ekori dia wherever he go), kenapa aku nda tanya dia pergi mana, nda larang dia itu ini, nda marah dia jalan, my feedback was ; perlu kah? Well, dia bukan budak. Plus, guys is weird. The more you ask, the more they being secretive. The more you larang, the more dia buat. So, aku bagi kebebasan. Pandai-pandailah.
 
First year of marriage, aku selalu tanya macam macam, concern kan. Kalau aku suruh dia balik awal, lagi lambat dia balik. Jadi in that time, I already cope with the situation. Dia lambat, aku tengok movie di laptop, buat kerja, surf internet, you know, try to have me time, kehkehkeh So when I stopped asking, he feels weird. Tetiba dia pulang awal. Nanti bila dia balik awal, aku tanya lagi kenapa balik awal? Stay lah lama sikit, saya ada kerja. Bhahahaha Bila aku cakap camtu, automatic dia balik awal. Bhahahaha
 
Cakap balik pasal ujian tadi. Aku yakin, semua ujian ni nanti ada kemanisannya. Macam kes sekarang, dulu masa kami ada krisis tunang, memang hari hari jiwa kacau. Hari hari ragu ragu. After that, Tuhan bagi aku dan husb rasa ragu yang berpada-pada. Means, no massive jealousy, esp husb. Lelaki kan penjeles. Dulu, husb, yes. Now, not so. In my line of business, I dealt with male trainers, male assistants, male colleagues, male potential students, male potential trainer, male male male male, dalam phone pun banyak messages from guys. I dont hide. I dont delete. Because there are nothing to be hide or to be jealous kan. Haha tapii, kadang-kadang husb serkap jarang juga coba korek manatau ada cerita lain, dia bilang. Hahahaha Husb adalah sangat super cute bila cuba jealous ;))
 
Tu je. K bai.
 
 
PS : We might not been lucky with baby thingy, tapi kami murah rezeki dari sudut lain ;) Allah Maha Adil ;) Syukur alhamdullilah.
 

1 comment:

N.Aima K said...

hey aku pn jenis nda banyak tanya..bukan sbb nda prihatin sbb aku percaya beh.. jrg jg aku ikut lakiku jalan sbb kesian dia kalau ank ikut dia x bebas..jadi kasi can la bah keeen?

Hubby-Wifey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Been together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers