Nuffnang Ads

Wednesday, January 30, 2013

Arianna & Bvlgarigirl

Assalammualaikum and hai,

I have been following Ms Arianna's blog since 3,4 years ago. Sejak dia study dekat UMS. Sampailah dia pindah balik KL. Parent dia pindah Bali, tinggal dia seorang je dengan Clara. Kevin masih dekat Australia. I remember Yaya, Seth, Eddie and teringat yang dia kerja kat MidValley after grads. She owns a blogshop too. I never met her, never see her real face, tapi I always tweet her personally. Greetings macam tu. Even masa dia cakap dia balik KK last month, I was about to offer accommodation :')


But. If you check her blog, dia dah private kan. They said dia dah delete :(


I was a regular reader. Pernah miss entri dia, tapi masih try to catch up. I baca semua entry dia sejak dulu-dulu. It was real sangat. Last few weeks, I ada email dia untuk deal dress from blackribbon. She took time to reply, tapi dia reply lah. Then, masa aku buka blog, ada comment baru di entry lama. Entry masa aku join Yana's giveaway. Anon comment yang Yana is fake. I thought it was spam.


Aku siap email balik BRB tu inform pasal forum tu. Nda payah kamu try buka forum tu, it needs permission.
Pastu, bila aku buka blog Alia ni pun ada cakap benda yang sama. I was in denial.


I dont believe Arianna Mellisa is fake.
I want to believe that all this are just rumours.



Tapi, hrmmm entahlah.. kamu judge lah sendiri : http://bvlgarigirl-sebenar.blogspot.com/ //kredit for photos


Kalau semua ni tipu, kalau dakwaan readers yang Arianna sebenarnya tak wujud tu hanya tipu semata,
kenapa Arianna private her blog? Why?!


I just e-mail BRB, whoever he/she is, I hope he/she has a solid reason, and I want to understand him/her.
It's funny how you can care for a stranger you never met in real life :'(


PS : Sepet pun pernah komen di blog Yana. Aku selalu komen sana, esp bila dia down. Because I know how much we need someone on our side when everything went wrong.
PSS : Masa dia bilang dia balik KK last month, I tweeted her : " Welcome home, welcome back. Glad to have you here in kkcity". She replied : " KK dan orang-orang KK sangat dekat dihati saya. Love KK". Tipu lah tu kali kan.
PSSS : Patutlah tetiba aku nampak orang search Arianna Mellisa Universiti Malaysia Sabah di google. Lols
PSSSS : Sebab tu aku suka baca peejburhan, sepet, fillanie, totinx. They are real.

4 comments:

Hasrina said...

i read her blog to and she sound so real....but a bit weird jugak ..... apapun i loved the way she write. she should write a novel

sharifah rosidah said...

Salam aunty tak kenal awak...aunty baca blog bvlgarigirl sebab ada pautan di bolg peeja...yes peeja aunty kenal peeja dan family dia, melalui blog hingga ke dunia realiti.

Bila aunty nak baca baru2 ni tetiba arianna dah privatekan pulak.....aunty tak kesah fake atau betul sebab aunty hanya suka baca blog....kesian dia dah kena bahan dngan semua orang pulak sekarang ni....kalau fake pun apa salah nya kita baca untuk suka2 je....kepada yang tak suka tu anggap lah blog dia, sukahati dia lah nak tulis apa pun....kalau tak suka jangan baca....jangan lah aib kan orang kelak satu masa nanti kita diaib kan pulak.

Kesian kan dengan dia.....sorry jangan marah ya aunty bukan nak bergaduh dengan sesiapa pun, membaca blog ada lah hiburan untuk aunty,....sebab aunty sunyi...anak2 semua dah tak ada dirumah...masing2 belajar dan bekerja.

Dayz J said...

I never feel weird pun. memang ada je orang boleh bertuah macam dia kan :)

Dayz J said...

Wsalam. aunty ni yg slalu komen tempat sepet dan qery ke? saya pun tak marah. saya rasa dia ada sebab sendiri kot. dia tak berniat kot, saya tengok tiada juga dia promot barang berhabis ke apa kan. tapi kisah dia macam real sbb apa yg dia mention esp tentang kk tu macam betul :) terima kasih sebab komen.

Hubby-Wifey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Been together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers