Nuffnang Ads

Thursday, August 18, 2011

What To Do When You’re Sleepy?

Hari ni punya lah mengantuk. Penat pun ada. Semalam buat kerja laundry sampai pinggang rasa mahu patah. Mesin cuci kain lambat. Jadi saya hand wash, lepastu baru spin. Lagi cepat kering.

Sometimes,when hubby offday, he voluntarily do laundry. Tahu-tahu saja bila I balik bakul kosong, jemuran penuh. Malam terpaksa bagi reward pada encik suami. Ehh belanja makan lah belanja makan. Kau fikir apa?! Naughty betul. *Geleng kepala*

Jadi begitulah. Kalau saya cuci tiada pula kena bagi reward. Eh ada lah, MarryBrown KFC McD segala itu? Saya lupa. Hew hew

Jadi begitulah. Hari ini jadi mengantuk betul. Padahal tadi pagi full swing mode bekerjakeras =.=’ Kalau di office, bila rasa ngantuk biasanya saya akan:

1 pergi jalan jalan round kelas 2,3 kali. Ini puasa weh. Banyak berjalan nanti penat.
2 buka gulungan cable, pasang dan kemaskan balik. Macam tiada kerja lain.
3 minum nescafe. Eh Mana boleh lah. Kan puasa.

Itu saja. Saya jarang mengantuk di office. Tidak sempat mengantuk pun, biasanya. Saya jenis yang harus cukup tidur, jika tidak mood memang tidak baik. Tapi hari ini mood saya baik, cuma mengantuk sahaja.

Tak pernah lagi tidur di office ni. Bukankah office tempat bekerja mencari rezeki halal? Jadi janganlah tidur di office. Lainlah kalau kau tidur sekarang kemudian kau sambung kerja pejabat dirumah. Nah, begitulah baru adil kan. Hew hew

Akhir kata, saya tutup entri belog pada hari ini dengan sekeping gambar masa muda saya eh pembetulan gambar masa muda rakan saya sebab saya tukang amik gambar makanya saya tiada di gambar ini tapi percayalah sama seja rupa gaya kami ini =.=’ Boleh start imagine sekarang.

5574_1036143119209_1694419179_70794_5774027_n
From left : Ieda, Adeq, Gma.  Depan from left : Pye, Jani.
Not available here: Dayz (saya amik gambar. Remember??), Elmo (Dia di tepi bagi order koreograf pose begini.)

Till then. Babai. Selamat Berpuasa. Oh ya, siapa masih ada cadangan where to iftar bolehlah komen di bawah sana okeh. Juga, saya in the middle of some nego here and there, insya allah jika benar bagai dikata, dan memang rezeki saya, Alhamdullilah. =)

Rem: Bila fikir balik, tajuk di atas macam tiada kaitan dengan ini cerita pula kan T_T

3 comments:

Cinoi Lavigne said...

Saya selalu mengntuk di office.
Saya cepat2 buka blog gossip ataupun on9 shopping utk kasi hilang mengantuk

dayz j said...

Cinoi; boleh pakai juga idea begitu. tapi kalau cerita boring lagi tambah ngantuk kan.

Nonny Atika said...

time hi skul macam wajib ada gmbr grouping gini kan hihi...

Hubby-Wifey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Been together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers