Nuffnang Ads

Friday, July 06, 2012

Memang I Kaki Sentap, So What?

Hai.

Kalau kamu aktif twitter, mesti kamu tahu betapa efektifnya twitter dalam perkongsian maklumat kan. Apa ja kamu mahu tahu / tanya, tweet saja Insya-Allah akan ada orang tweet balik.

Bukan itu saja, orang cari pasal cepat ja kena tweet ah. Kalau tweet sendiri nda apa, kalau mention pergi kkcity pastu dia RT mataiii.. Ada pula tetiba sentaps kan.

Kemarin kemarin, aku tweet pasal ... eh malaslah mau cakap pasal apa, nanti ada tweethandle sentap lagi. Begini, aku tanya pasal satu perkara ni, aku tanya @kkcity sebenarnya, tapi dia RT pergi tweethandle yang mungkin ada kaitan (maklumat) tentang stuff yang aku tanya. Lets name it tweethandle A okay. Aku tak follow pun tweethandle A neh, tapi bila aku nampak kkcity mention si A, aku terus follow. Jadi benda yang aku tanya asalnya rupanya sudah di tweet sebelum itu. Tapi ya lah sebab aku bukan follow si A, aku tak nampak lah apa dia tweet kan. Kamu faham bah ini kan?

Beberapa minit kemudian, si A ni reply aku something macam 'bukan sudah post kah tadi?'. Okay fine. Mak memang kaki sentaps nok. Haruslah sentap kan I dah tanya sopan-sopan baik-baik tetiba dapat jawapan cenggitu. I simpan dalam hati lah ye, tapi I memang sakit hati. Wa memang nampak ganas, tapi hati wa rapuh, jo.

Kalau dia individu, I can consider lah kot. Tapi dia kan tweethandle tttuuuut, sepatutnya dia bersedia ditanya dengan benda benda begitu. Elok je pun aku rasa kalau dia RT balik tweet sebelumnya yang menjawab soalan aku. You just offended me lah, ttuuuuut. Kalau tak bersedia nak handle account ttuuuuut maka janganlah handle. Sebab nila setitik, rosak susu sebelanga, tahuu. Sebab kau jawab macam tu, aku hilang respect pada ttuuuuuut.

Aku coba lah ah memahami situasi ttuuuuutt ni. Maklum sajalah, prestasi pun macam tidak memberangsangkan, mungkin hari-hari ada orang tweet dia maki-maki ke hapa kan. Terus dia jadi sooooo defensive.

Its okay its okay. I will still supporting you, for Sabah people. Okbai.


Swarovski Bracelet - RM108 only!

PS : Kalau ada twitter, followlah @kkcity okay. Dia baik tau tau tau.

4 comments:

N.Aima K said...

infosabah? hahaha...sebenarnya aku stalk ko semalam tapi ada dua ja twthandle aku nmpk...kkcity sama yg "makan-makan" tu..which one kasitau bah aku..*MODE SEBOK

N.Aima K said...

infosabah? hahaha...sebenarnya aku stalk ko semalam tapi ada dua ja twthandle aku nmpk...kkcity sama yg "makan-makan" tu..which one kasitau bah aku..*MODE SEBOK

Dayz J said...

@Aima; ada beh aku tweet pasal qpr vs sabah tu. nanti aku dm ye.

are_lin@yu said...

follow sini ya dear ;-)..janganlah sentap2..hehe

Hubby-Wifey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Been together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers