Nuffnang Ads

Thursday, July 26, 2012

Shoes Sales in Karamunsing

Hai.

Tadi aku teman Siti pergi Karamunsing. Dia ada urusan. Orang mau kahwin neh kan memang banyak urusan. Heh. Aku kan sakit kepala, sampai tahap mahu hantuk kepala laju laju pergi dinding office.

Magicnya, nampak kasut ada sales, terus hilang migrain daku -.-' Perempuan lah katakan.

Aku nda teruja pun sales tu. Kedai tu dulu kedai Doss. Masa Doss memang cantik cantik. Tapi sudah tukar kedai lain (aku rasa masih kedai dan barang yang sama, mungkin penjenamaan semula kali) neh macam bida' kasutnya. Bagi aku lah. Nda berkenan. Itu sebelum neh.

Bila aku limpas sana, aku ternampak kasut yang baruuuu ja aku tengok di agape.  Di online boutique maksud aku. Terus daku rasa teruja. Tengok harga dulu sebelum teruja lebih lebih. Online selalu jual sampai 75 - 110 MYR nda masuk shipping. Aku andaikan di rack depan mata ni haruslah mahal gitew. Sekali harganya 59.90-79.90 MYR. Belum diskaun lagi tu -.-'

Ngam pula ada yang berkenan di hati kan, teruslah ambil dua, 49.80MYR only. Sebenarnya, ada lagi aku minat, tapi Bob mesti geleng ketawa kalau nampak dua yang nda terpilih tu. Satu kasut macam mau pergi clubbing, leopard print tapi sexyy yo. Satu lagi warna biru oren. Comel what?

Sebab tu yang terpilih cuma dua neh saja. Tu pun tak perasan both brown almost nude colour. Kan, husb kan nda suka striking colour. Dia nda paham seni colour blocking. Menyampah. *flipshawl

Jadi balik tadi aku cepat cepat kasi tapuk tu kasut. Ingat mau simpan di bonet saga. Tapi besar bah kotaknya mana sempat tapuk. Lepastu aku come clean ja lah bagitahu dia sebab dia nampak sudah tu plastik masa mau terawih tadi. Tapi dia bilang kenapa beli dua ja. Beli lah barang raya perlahan lahan ok, jadi nanti kita nda kelamkabut :))  Pheww.

Dia nda tahu together with that boxes ada long flare skirt purple lagi. Kalau dia tahu, hahahaha -.-' Harap harap dia nda baca neh.

Actually, husb bukan suka sangat aku pakai heels atau wedges. Kalau boleh dia mau suruh pakai flat, ballerina ja. Dia cakap bahaya. Tapi sebenarnya dia nda suka aku sama tinggi sama dia. Bare-feet, aku di paras bahu dia. Lebih sedikit. Kalau pakai heels 4,5 inci? Nah.

Aku pula nda suka pakai heels 1,2 inci. Macam nda ada feel. Bagus pakai flat terus kalau begitu. Sekarang ni okaylah nafsu membeli kasut tu terkawal. Sebelum ni tiap bulan beli satu. Pakai kejap lepastu jadi permanent tenant di bonet kereta. Di bonet ada 3, nanti di seat belakang ada lagi 2, depan ada lagi 2, sebenarnya kaki aku neh ada berapa juga -.-'

Sampai Amoi masuk kereta, dia kira kira kasut aku. 'Eii, banyaknya kasut aunty Dayah. Ada 6 semuanya.' Nasib baru Amoi ah, kalau Aling yang cakap? Pengsan aunty tau tauu.

Oh, kasut tu di kedai kasut di ground floor Karamunsing. Depan dengan booth jual vcd dan Takoyaki tu. Sesuailah untuk orang yang budget dan nda brand addict macam aku. But still, my white Vincci wedges are the best :) Tiba-tiba.

Till then. Kbai. Eh belum bye lagi, kalau kamu yang sudah kahwin neh, kalau beli kasut atau personal item masa jalan sendiri, kamu kasi tapuk kah tu barang dulu sebelum reveal? Atau siok selamba ja tayang sama husb?

Bukan apa. Kalau aku (sebagai wanita) pulang kerja terus reveal beli barang, aku rasa mesti dalam hati husb bermonolog, 'amboi, bestnya dia shopping, aku penat penat kerja.' Kamu rasa lelaki fikir begitu kah?


2 comments:

Eca Dwinky Asha said...

wahhh....mcm lama xjalan2 sana karamunsing ne..hahaha......

will be shopping later.....doss kdg2 xlawa bha,so mcm susah hati mau beli.takut xsesuai dgn my style.wakaka :D

Dayz J said...

HAHA Jalan-jalan lah. Saya pun jarang sudah jalan shopping. Tengok tengok je banyak kedai baru -.-'

Hubby-Wifey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Been together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers