Nuffnang Ads

Thursday, November 24, 2011

ATOZ: The Last Good-Bye

ENTRI PANJANG LAGI MEMBOSANKAN.

Peeps.
I search over all post made to check Have I wrote anything of this before? Ingat nak sambung tulis sahaja. Tapi rupanya belum tulis langsung. Mungkin masa tu busy sampai tidak berkesempatan menulis. Jadi maksudnya semua kata-kata indah yang aku pikir itu cuma di kepala lah. Belum di tulis pun.
Yeah. We just sold the car. My car. Yeah, The Atoz =) I am not even there to see it gone pon. My parents my brothers were there. Ecewah macam jual binatang kesayangan pula. These few days I saw them cleaning it. I cuma tengok dia last week sahaja, to take my left shoes. And I am not sad. I already have enough cry when we determined to sell her. For better life.


I already have those reluctant feeling when I clean it 3 weeks ago, moving my garbage (read: shoes, books, personal staff macam sijil-sijil. Atoz was my homies). Empat bakul besar yo. Yeah, the tears went there already while I simpan those thingy and ingat-ingat perkara manis dan baik kami kongsi bersama. Fair enough.
But then when my car lambat arrived, I still need to use Atoz to work. So, I enjoy my last day with her. Sampailah hari dia buat hal beberapa minggu lalu. Lampu malap petanda bateri atau alternator bermasalah. Hey, aku cukup lama bersamanya jadi aku dapat baca lah. I started un-friend her. Aku mogok memandu sampai kereta aku tiba. Aku sanggup ikut bapa.
Nah. Aku kehabisan ayat penyambung. Macam mana mau menyambung dua perenggan ini? Perenggan atas dan perenggan aku mahu membawa kamu tahu bahawa dia baik. Aku tarikbalik kata-kata sebelum neh. Dia baik. I marah sebab tu I cakap bukan-bukan pasal you taww, Atoz.
Okeh, Supaya tidak berbaur kesedihan. Supaya mum aku tak pikir aku ni keberatan. Supaya Bob kalau baca nih dia tak pikir aku emosi sebab sayang kereta begitu. Padahal kalau dia sendiri, peh kalau boleh nyamuk pun dia tamau dekat dengan kereta dia. Pffftt.  Jadi aku mentuliskan begini. Dengan rasa positif ya.
Dear Atoz; (ahh baru part neh sudah mahu emosi),
Terima kasih untuk semua perhatian kau beri pada aku. Bila aku perlu kau selalu ada di situ (read: di garaj, mungkin boleh bagi kredit kepada mum juga sebab tidak membawa kau). You never failed to be there.
Bila bila aku perlu kau untuk bercakap, kau disitu mendengar. Dengan setia. Tiap-tiap bait. Tiap-tiap airmata yang tumpah, kau ada bersama. Mungkin kau pun sedih bersama lah tu kan. Ya, aku pikir baik-baik saja.
Terima kasih sebab menjaga aku selama ni. Bila aku bawa kau laju-laju, cukup laju sampai kena saman, kau masih reliable. Aku masih selamat. Dua kali saja kita accident bersama. Kau cukup kuat. Badan kau absorb semua sampai kami penumpang selamat sejahtera. Kau pun selamat juga. Tak perlu hantar bengkel pon. Aku pula tidak pernah berbakti pada kau. Selain bagi kau fuel? Tiada apa-apa.

 Plat number sajalah yang pernah aku tukar baru. Itu pun sebab adik aku langgar buntut ambulans puasa 5 tahun lepas. Plate saja pecah berkecai. Aku dengan Didi kelam-kabut cari tempat buat plat number yang paling cepat. Sebab kami tamau mum tahu. Oh dan paling murah juga, sebab masa tu kami masih belajar. Aku ingat lagi, lepas saja settle terus kami pergi fetch mum. Jalan jem masa tu, adik aku yang bong_k tu pula boleh pergi tekan button bonet. Gatal tangan. Malunya lah aku bonet kau terbuka di tengah jalan jem begitu.
Terima kasih banyak-banyak sebab layan kawan-kawan aku dengan baik. Kau fun car. Bila bila masa mahu ber fun, kau lah yang bawa kami. Long before we all have our own car, kaulah kenderaan kami. Pergi kkbox, lepak rumah Elma, bawa aku pergi kerja di Penampang, bawa aku pergi kelas, awwwww kau memang sweet. We use to hangout, pergi pantai, makan-makan dalam kau, sambil tengok pantai dan laut. Ahh terjiwang lah pula. Next.


Sebenarnya terima kasih sahaja pun tidak cukup untuk menggambarkan budi baik kau pada aku selama ini. Malam-malam kita balik selalu, terima kasihlah sebab kau tidak tumpangkan hantu naik ah. Aku tahu lah aku dengan adik-adik aku telah melukakan kau. Selalu. Tahun neh, dua kali motor hit front rear kau. Tapi kau remuk sedikit saja. Ehh sedikit saja.  Aku tahu, adik aku pernah langgar tiang garaj masa memandu kau. AKU TAHU. Sebab kau salah adjust parking kan, AI??! Jan tipuuu.
Kunci kau. Ahh dulu kunci kau pernah basah terkena hujan. Sampai kereta alarm tidak hidup. Kamu tahu kah stress kereta pakai alarm neh, kalau alarm rosak kereta kau takboleh buka taww. Sekali lagi kami adik beradik berganding bahu. Buka alarm set pada kunci, keringkan, ketuk-ketuk sikit, mujur success. Ya mujur ya.
Jadi. Aku rasa sampai disini sahaja lah kisah cinta kita. Semoga kau gembira besama tuan baru. Aku harap dia dapat menjaga kau lebih baik dari aku. Pastilah kan. Semoga berjumpa lagi. Ehh jangan. Kalau boleh, aku berharap owner baru kau bawa kau jauh lah, pergi keluar dari sini. Macam tidak sanggup aku tengok kau bersama yang lain. Pfffft.

Sekian. Mau tekup muka dengan bantal lalu nangis kuat kuat dulu. Bai.
Kegembiraan seisi keluarga. (?)

Queen Of Cam-whore. With you.







Last Moment hangout with her friends. Plus new friend.


Goodbye, My Lover.
You have been the one.
You have been the one for me.





2 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

namanya c atozz ja ka dayah? mesti ada nm timangan ni kan? sbb kereta kami pn ada nm timangan..wu wu wu

Dayz J said...

Aima; ya? apa nama kereta kamu? kami panggil ikut model kereta ja. bob lainlah. kereta dia ada nama.

Hubby-Wifey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Been together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers