Nuffnang Ads

Saturday, November 19, 2011

Bukan Semua Orang Senang Mingle.


Kalau ada event di kampung, samada kampung encik suami kampung saya atau kampung halaman saya, saya memang cuak dan reluctant nak pergi.

Tak. Saya tak malas. Cuma saya tak begitu pandai nak mingle.

Bila ada wedding di kawang, saya eager nak pergi kalau ipar pun pergi. Kalau saya saja awww kekoknya. Saya tak peramah. Tapi ipar-ipar saya peramah. Saya tak pandai cakap bajau. Faham tapi taktau cakap. Tahu saja lah di kawang, belia sekalipun mahir betutur sama. Malu i tauu.

Lagi satu, saya sukar nak mingle sebab taktau nak cakap apa. I afraid if any of my word would hurt other. Kalau ada anak, saya cubit je lepastu ada topik nak cerita dengan macik macik. Anak i kuat nangis lah macik, ada petua? Haha funny okehh.

Contoh ah. Kalau majlis libatkan my girls, we would ask each other. Husband kau ikut? So, kalau ada yang ikut baru bob ikut. Dia takmau tiada kawan. Mujur bob memang boleh masuk dengan my girls' spouse.

Contoh lagi ya. Kalau event office, dia akan tanya siapa ada? Kalau ada kak tiny, herman, atau mana mana staf lelaki dia memang tak bermasalah nak bergaul.

Tapi saya??

Contoh ah. Kalau majlis kawan kawan dia, dia sendiri screening siapa pergi. Lepastu sendiri buat keputusan saya perlu ikut kah tidak.

Eddy kahwin, saya tak pergi sebab dia kata saya tak kenal sesiapa kecuali eddy, takkan nak mingle dengan pengantin kot? Ayak tunang esok, saya ingat nak ikut, dia kata jauh di beaufort. Lagi satu saya tak kenal sesiapa kecuali ipad, kodop dan lain lain. Saya tanya, gf ipad ikut tak? Ona ikut tak??

Last dia kata takpayah lah ikut. Tangan berbalut masih kan. Fine.


Mujurlah. Sebenarnya saya pun tak begitu suka pergi majlis yang saya tak kenal sangat ni. Pelik. Awkward.

Sebab tu saya hanya pergi kalau ada orang tua pergi. Let them do the mingle, and i just datang makan.

Boleh kan?? I hope none of orang kampung kami read this. Malu i taww. *dua belah tangan tutup muka.

1 comment:

Nurul Aima Hj Kaim said...

jngn ko susa daya..mesti ada org mcm aku tegur ko...aku kalu ada 1 urg diam diam d satu sudut mesti aku tegur..cek cek samada dia mmg mau sendirian tau dia perlukan kawan..kalu dia x layan aku assume dia mmg namau kena kacau lah tu..tp kalu dia rancak jg becerita aku bawa lah dia bekenal2 sm org lain hi hi..

Hubby-Wifey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Been together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers