Nuffnang Ads

Thursday, November 03, 2011

Etika Berpakaian.



Saya selalu pakai begini pergi kerja. Simple dan mudah. Kalau mum nampak dia mesti cakap macam neh.

Mum : di ofis kamu tiada etika berpakaian kah?
Me : ada. Asal kemas dan presentable. Macam neh lah.
Mum : kalau kau di kerajaan, nah menangis lah kau tidak boleh pakai begini. Baju kurung saja. Eh bos kau tidak marah staff pakai begini?
Me : tidak. Dia pun pakai begini. Jadi aku ambil dia sebagai sample lah. Idola kan.

Ask my colleagues, among all staffs, i was the only one yang tak mesra baju kurung. You can count berapa kali sebulan. Maybe 2 kali.

Nantilah, bila ada masa saya list out sebab nya. No offense kepada pemakai kurung tegar ya. Saya salute kamu. Ingat senang kah mau seterika baju kurung hari hari??

4 comments:

FionaHafiz said...

nahh. nampak sangatlah aku tereris di tempat kerja. haha.

Nurul Aima Hj Kaim said...

ya bah mamabapa ku psn sll ckp bgtu tidak presentable drg bilang..tp kalu mcm lakiku kerja d hutan nda kan mo pakai kemeja sm slack eh tulungla tulung..p meeting ja dia pki kemeja sm slack hu hu..

~ As ~ said...

aku pun taingat bila last pakai baju kurung pegi kerja. jumaat pakai kasual habisssss.

Dayz J said...

Ona; bukan terreris bah. itu bergantung juga. aku rasa masa kau di private pun sama kan. aku rasa kita kena berpakaian ikut job description lah.

Aima; eh ya lah. laki aku pun kerja lapangan,dalam hutan sana, takkan pakai slack kemeja segala kan. haha

As; ha'ah kan. padahal kan jumaat selalunya pakai baju kurung. neh hari jumaat lah belasah pakai kasual ah. samalah kita neh.

Hubby-Wifey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Been together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers