Nuffnang Ads

Thursday, December 22, 2011

Bersangka Baik Di Jalan Raya

Peeps!!~ Tak salah rasanya bersangka baik selalu. Dalam apa situasi pun. Kadang kau rasa mau menampar sudah bila fikir secara normal, tapi cuba kau fikir balik dalam mode sangka baik, terus kau rasa relieve sedikit.  Okay lah tu, sedikit lega pun okay apa dari pada terus menerus darah tinggi kan.

Contoh 1
Kereta Pencocok. Asyik cucuk dari belakang. Terlampau loyal punya follower. Selagi tidak cium bontot kereta orang dia tidak puas hati. Perasaan rasa mau brek mengejut saja, biar sama-sama pergi workshop. Tapi, sedapkan hati sendiri; orang ni sebenarnya ada masalah penglihatan- RABUN JAUH. Benda jauh dia nampak kabur. Sebab tu dia harus mendekatkan diri dengan kereta hadapan, agar dia nampak lane mana harus dituju. FINE!

Contoh 2
Kereta Suka Main Lampu Highlight. Di high beam nya I, nyah patut ke? I ni dah lah ada penyakit silau kronik, boleh je dia kasi highlight I?? Mak sentap noks. Bergegar tangan I driving tauu. Apa salah I? I bawa kereta 100kmj di lorong laju depan Kepayan tu. Turun flyover tu. Masa turun harus lah memperlahankan sedikit kelajuan kan, dia pecut lagi laju, cucuk I, highlight tanpa rasa bersalah. I seram taau. I takut Ninja King atau Ferrari atau Nissan Skyline ni sondol Saga FL I. Saga I baru nyah memang wajar I rasa kecut. Jadi I masuk lah lorong kiri walau I bawa laju layak di lane kanan kan, tup tup kenderaan yang dok kelip-kelipkan lampu suruh I pergi tepi tadi tu rupanya sebuah van vannette sahaja T_T Yang I ingat Skyline ke Ferrari ke geng cucuk I tu rupanya sebuah Gen-2 berwarna kelabu sahaja. SAHAJA. Nangis I. Its okay lah, I tahu the drivers tu dah nak tercirit cari toilet kot, sebab tu laju semacam. Kasihan kan. Its okay, tabaik tahan poopoo kan nanti kena buasir. FINE!

Okay lah. Itu sahaja contoh buat masa ni. As per tweet tadi pagi tu, I memang ada intention nak buat koleksi gambar kereta biadap. From now on, I have this hobby- to snap photos of rude cars (with plate number-of course!) and put in into a belog proudly name goodygoodycars.blogspot.com. Dah ada orang own these name ke?!!..

1 comment:

N.Aima K said...

keh keh keh wait until kita tak tersengaja berlaku biadap di jalan raya

Hubby-Wifey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Been together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers