Nuffnang Ads

Monday, December 05, 2011

Ombak Rindu : Lisa vs Maya

Hey.
Saya dah tengok Ombak Rindu. Ahaha itupun nak kecoh -_- 
I mungkin pernah baca lah novel ni. Tapi hrmm tak ingat sangat. Mungkinlah mungkin.
I wont give a review here, who am I to review film segala kan?

Lisa vs Maya?
Pernah you guys tengok Lisa Surihani mengamuk? NO? Watch this and gila menakutkan to see Lisa baran.This is my first reason to watch this. Sebab saya tak pernah tengok Lisa berlakon watak jahat.

Between Izzah dan Mila; I'd pick Mila. Siapa mahu jadi lurus bendul macam Izzah tu?! Plus, Mila tak jahat sebenarnya. Dia kuat. Dia mencintai orang sepenuh hati walau bertepuk sebelah tangan. Tak salah kan? Siapa cakap cinta seharusnya memiliki. Tak.Takk.

For me, Izzah adalah character wanita zaman dulu; naif, lurus, jujur, patuh. Mila adalah character wanita masa kini; tegas, berpendirian, tahu apa dia mahu. And know when to back-off. 

Paling sedih punya part?
Bila Mila jumpa Izzah dan suruh siasat siapa Haris selalu jumpa. Sebab Haris pernah kata sebelum kahwin bahawa dia mencintai seseorang sangat-sangat. Lepas tu Mila showed gambar mereka sejak kecil, saying she was too in-love with Haris, cuma Haris je taktau. And she felt sorry have to tell Izzah all these, because she have no friend. No friends at all. I feel it.

Ada lagi satu part. Haris belasah Izzah, sebab dia ingat Izzah pregnant. Lepas tu bengap si Izzah, sudah kena pukul terhempas di dinding baru bagitahu; saya tak mengandung encik. Saya memang mual muntah pening kalau datang bulan. Like hell.

But seriously, something wrong with Maya. I just feel dia tak begitu sesuai membawa watak Izzah si gadis kampung. Mungkin, Umie Aida atau Ummi Nazeerah lebih sesuai. Wajah kampung kan. Maya dan resemble sangat jadi pontianak. There's a part Izzah berdiri di tingkap, I thought lepas ni dia mesti nak tukar jadi pontianak. LOL.

PS: Dalam case macam ni, dua watak wanita, berebut satu lelaki, biasanya wanita A akan mengalah konon letgo the guy tapi menangis diam diam, wanita B biasanya akan rebut sampai dapat bila akhirnya dia sedar dia akan letgo perlahan. I memang forever pick B type. U know why? A type will always get the sympaty vote for sacrificing kan, kalau betul redha jangan ingat lagi lah. B type, at least she tried hard to get what she wants. Aku memang selalu begini lah. Menyampah perempuan bertrip inesen.

Bak kata Lisa, there's a different between PASRAH dan REDHA.

PSS: Bob kata, 'Alah syg, B rambut botak macam samseng sekali kena bawa tengok cerita jiwang. Apalah..' -_-

Come on guys, Aaron Aziz begitu macho pun menangis kerana cinta tahuu.

7 comments:

FionaHafiz said...

heyy this is reviewing oso lahh. got alot of spoiler here and there. maybe you shud put a precaution before the entry started. beware, spoilers ahead. hehe.

Dayz J said...

Ahaha Ona, go and watch lah. Worth every ringgit. Oh satu lagi spoil, lagu dia ada dua ja. Tapi ada satu tu, balik balik lagi itu saja keluar sampai bob perasan ni.

cik Umienorafizzah said...

umie sokong 1000000% syg!! :)

Dayz J said...

Umie; Kan?! Umie dah tengok?

cik Umienorafizzah said...

dah..... friday midnight. ade entri sikit umie buat tu, malas ulas panjang2, tp u punye mmg terbaik. i oso b type. hihihihik...

FionaHafiz said...

aiya darling i already watched it lahh. but not updating any because takut membuat entry spoiler habis aku di maki si cinoi, si as. hahahaha.

Dayz J said...

Umie; nanti I pergi tengok entri u k.

Ona; As ada twit aku juga dia kata 'kenapa kau cerita aku belum tengok kbai' -_-

Hubby-Wifey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Been together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers