Nuffnang Ads

Tuesday, October 04, 2011

Best Girl Engaged: Selamat Bertunang, Elma!..



Hai. Macam yang saya cakap di twitter and fb. Best girl is getting engaged, saya terlebih eksaited. Ahaha Elma anak cikgu Samat ini telahpun selamat diijabkabulkan ditunangkan dengan jejaka pilihan hatinya Encik Khairul sayalupaapanamapenuhKerel. Demn. Selalu lancar saja sebut. Ini lupa pula. Kerel baik sebab last year masa saya dengan Bob nak pergi Genting dia yang baikhati bawakan budakjakun berdua neh. Ahaha

Details of the engagament I wont reveal, bukan urusan saya, asal tahu cukuplah. But the wedding might be in these few months. Tempoh pertunangan lebih kurang setahun. The event will be before June 2012 =) So, jomlah kita samasama teka when the exact date.

Sedikit gambar untuk cucimata. Gambar penuh liputan majlis nanti saya curi dari facebook Gma. We all went there, except Jani. She sms-ed me, inform ada pecutan akhir SPM so cant make it, probably.

Mini pelamin yang terhias indah. Ehh melebihnya ayat kau.

Ahli rombongan lelaki dari Kuala Lumpur, eh skemanya cakap begini.

Panik macamlah kau mahu nikah. Blah lah, Elma.

Menyarungkan cincin. Cincin risik dan tunang. Eh mak Kerel baik gila eh.

Bersama si tunang yangbaikhatimembawakamikeGentingtahunlepas.

Eh saya pun tidak faham mengapa dia beraksi sebegini.

Ieda bergambar dengan hantaran macamlah dia yang bertunang.
Tolonglah, mana boleh tunang dua kali. Plis lah.

Antara yang hadir. Baby memang suka masuk team kami, sebab dia mahu ambil berkat cepat dapat jodoh konon. Ahh, gila gemuk muka sebelah kiri neh.

Me and Elma. Masa bujang dan gembira. Eh, jadi sekarang tidak gembira meh?..

In case you rasa pelik kehadiran tidak ramai, it was because it is a private and closed event. Only close family are invited. Kawan dia pun sebenarnya cuma kami sahaja yang datang. Yang lain itu semua family Elma and family Kerel.

Happy Engagement, Elma & Kerel. Semoga berpanjangan ke akhir hayat. Jangan gaduhgaduh, terutamanya kau Elma; jangan suka cari gaduh, jangan minta puji dan jangan lagi nakalnakal. To Kerel, jaga Elma baikbaik. Itu sahaja.

Sometimes, bila kau been with that person for a long time, been with her through ups and downs, been with her through laugh and tears, been through her list of ex-es, when it comes to THIS MOMENT macam ni, suddenly kau akan rasa touching sangatsangat. Macam olololo budak berhingus masa sekolah yang selang lima minit tengok cermin ni mahu kahwin sudah, how time flies =)

Note that saya wajar rasa sebak sebegini sebab we've known each other crap since we're seven =) SEVEN, guys. Its been 20 years since kami jadi kawanbaik. T_T





2 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

cantik tu pelamin congr8 to elma..kakak dia pn blogger jg ni..tetau time dia post entry psl adik dia ni abh..trus ingt ma ko hi hi..ur dsolg frens..ngam ka tu?

Dayz J said...

aima; santi ada blog? apa belog dia ahh? hehe iya, dsolg frens. Mana ko tau.

Hubby-Wifey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Been together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers