Nuffnang Ads

Thursday, June 09, 2011

BAD LUCK AT OFFICE

Saya memang careless. Cuai. Dalam bahasa kampung, LUAI atau capi-capi. Ada sahaja yang tak kena. Again, I was not good in explaining stuff T_T

Last week, something happened to me. Terus on the way pulang I cant stop laughing at myself. Why am I that careless? Saya selalu injured di office ni.


DAYZ' INJURED LIST

HEAD BUMPED INTO FRONT GATE GLASS 
Bulan Januari lalu, saya jalan beriring dengan budak-budak lelaki. Baru balik lunch kan. Sampai depan pintu office, Herman-Bruce-Jack-Ruben-Kok semua fingertac masuk, lepastu selamba lepas saja pintu gate kaca itu, BANGG! Kena kepala saya. Damn. Saya pun cakaplah; kamu ni kan, tia gentleman langsung oh.Tau lah sia suda kawin, apa salah hold itu pintu bagi saya masuk. Ini tidak, sudahlah berebut-rebut masuk dengan seorang wanita, langsung tia cakap ladies first, pintu pun kamu tia tolong pigang. Sandi ehh!

SLIPPED DOWN IN FRONT OF STATIONERY ROOM
Ini memang lucu-funny. Masa tu, Kak Ani masih ada. Saya lalu depan dia, pastu tiba-tiba saya jatuh. Bila saya bangun, saya gelak-gelak lah bilang; kakak tidak nampak saya jatuh tadi? Kak Ani bilang; nda dek,tapi kakak heran juga cepat kau hilang.Laju betul pula si Noor jalan, rupanya kau jatuh ka. T_T

SLIPPED DOWN IN FRONT OF ACCOUNT DEPT ROOM Paling latest punya case, saya kelam-kabut pulang. Sampai depan Account Dept room, ngam-ngam depan bilik Bea, saya boleh jatuh tergelincir.WTH? Bea cepat-cepat keluar dia ingat fail terjatuh. Maksudnya bunyi saya jatuh memang kuat?? Maksudnya sebelum kahwin ni saya ringan kan. Dulu saya jatuh pun orang tidak perasan.

MINI ELECTRIC SHOCK AT FINGERTAC' SWITCH
Wohh yang ini saya surrender. Jatuh-jatuh saya tidak takut, tapi kena karan memang mimpi ngeri tauu. Terus saya trauma dengan bell fingertac itu. Setiap kali mau keluar, saya sanggup korek laci Nony ambil apa-apa kertas untuk cover jari dari make contact dengan switch ni. Uii, rasa kena karan itu, buat tangan saya kebas-kebas satu hari.

FINGER STUCK INTO DRAWER
Mungkinkah saya orang paling tidak masuk akal? Tangan pun boleh stuck dalam drawer.APAKAH? Masa tu saya sibuk buka-buka laci ambil barang, tengah tutup laju-laju, nahh habis tangan (baca: jari) terkepit. T_T
Sedih kan??!~ Tsk Tsk Tsk

1 comment:

Yvonne Iman Felicianus said...

Kau jugalag..hahahahah paling lucu bila tu kaka ckp "cpt juga kau hilang" hahahahahaha hati2 bha kak..

Hubby-Wifey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Been together

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers